Для багатьох приготування на вугільному грилі – єдиний правильний спосіб приготування на вогні. Адже розпалювання вугілля, гра з вогнем — це неодмінна частина вуличного барбекю. Ці моделі доступні в різному виконанні — від класичної до стильної новаторської з кераміки. Кожен із видів барбекю має свої переваги та свою сферу застосування.

Тому в магазині «Гріллекс» ви зможете купити вугільні грилі барбекю для дачі або приватного будинку. Тут ви знайдете широкий асортимент моделей різних виробників.

Переваги вугільного гриля

Чому готувати на вугіллі так популярно? Це легко пояснити:

  • робота із жаром, вугіллям та їх розпал — частина задоволення від барбекю;
  • деякі страви не можуть бути приготовлені на газі так само добре, як на дровах;
  • для багатьох справжнього смаку барбекю можна досягти лише за допомогою деревного вугілля;
  • якщо ви любите коптити продукти, найкраще вони виходять на вугільному грилі.

Конструкції що працюють на вугіллі бувають різних форм, кожна з яких має свої плюси та мінуси. Ви можете вибрати компактну модель, яка стане ідеальним варіантом для столу, балкона або барбекю. Саме простота у користуванні робить ці маленькі конструкції такими популярними. Ви можете ними користуватися навіть якщо ви в дорозі.

Керамічний барбекю та коптильня Камадо — є барбекю з товстою керамічною зовнішньою оболонкою. Вона є масивною ізоляцією, що ідеально підходить для тривалої роботи та копчення, оскільки вони можуть підтримувати постійну температуру протягом декількох годин. Діапазон температур керамічного гриля становить від 70 до 400 °С. Завдяки решітці, що повертається, продукти не піддаються постійному впливу сильного жару. В результаті виходять дивовижно соковиті стейки.

Коптильня — особливе задоволення для професійного кухаря. У цих пристроях вугілля не спалахує під смаженою їжею. Тепло надходить із боку топки або камери згоряння. Звідси гаряче димне повітря втягується в камеру для приготування їжі, проходить крізь неї й знову виходить через димохід. Коптильня працює на дровах, бо це єдиний спосіб отримати апетитний аромат диму. Чудові аромати серпанку можна отримати також за допомогою класичного вугільного гриля (тільки з витяжкою).

На сайті Grillex.com.ua ви знайдете високоякісний каталог грилів та аксесуарів від різних брендів, таких як KAMADO JOE, OKLAHOMA JOE’S, CHAR-BROIL, DANCOOK. Тут ви знайдете відповідну модель на будь-який бюджет та будь-який простір і, звичайно, аксесуари, які спеціально адаптовані до відповідної моделі.