Успіх компанії багато в чому визначають люди, які працюють. І ціль полягає в тому, щоб зробити ваших кращих співробітників активною частиною шляху, щоб ваша компанія росла і виживала на ринку. У цей момент на сцену виходить концепція утримання працівників.

Якщо Вам потрібна рекрутингова агенція, ми рекомендуємо звернутися до українського HR провайдера Rost Group.

Що таке утримання працівників?

Утримання співробітників — це процес зниження плинності кадрів за рахунок створення робочого середовища, яке сприяє зростанню та участі. Вони можуть приймати форму численних політик, процедур, заохочень чи заохочень, розроблених вашою організацією для утримання найкращих співробітників.

Хоча прийнятний рівень плинності кадрів є прийнятним, більш високий рівень може призвести до фінансових та трудових труднощів для вашої фірми.

Отже, дуже важливо зрозуміти, як стратегії утримання співробітників впливають на ваш повсякденний робочий процес, перш ніж розробляти їх. Ось деякі з переваг реалізації суворої політики утримання працівників.

Чому утримання співробітників важливе?

Зосередження уваги на розробці ефективних стратегій утримання співробітників може допомогти вам досягти таких переваг:

Поліпшення рекрутингових зусиль

Потрібно багато зусиль, щоб найняти нових співробітників за лічені дні. Ви повинні гарантувати, що нові співробітники отримають необхідну підготовку та час, щоб пристосуватися до нового робочого середовища. Всі ці вимоги заважають повсякденній роботі та знижують продуктивність команди.

З іншого боку, довгострокові співробітники знайомі з процедурами та усвідомлюють свої обов’язки, що допомагає успішно виконувати свої повсякденні завдання. Це означає, що утримання співробітників протягом тривалого часу може допомогти вам уникнути незручностей, пов’язаних із набором персоналу.

Зниження витрат на підбір персоналу та втрат компанії

Низька плинність кадрів означає менше втрат при наборі персоналу. В результаті, ви можете використовувати ці засоби для розширення свого бізнесу. Це означає, що наявність кваліфікованих фахівців допоможе вам ефективніше використовувати бюджет на підбір персоналу. Одним із них може бути покращення досвіду роботи співробітників.

Поліпшена командна робота та продуктивність

Співробітники, які пропрацювали у компанії довгий час, повністю усвідомлюють бачення організації та професійні цілі. Таким чином, ви можете довірити їм виконання своїх повсякденних справ та успішне виконання своїх посадових обов’язків. В результаті підвищується продуктивність та командна робота.

Стратегії утримання співробітників

Збереження ваших талановитих співробітників може дати вам переваги, наведені вище. Розробка ефективних стратегій утримання співробітників може допомогти вам у досягненні цієї мети.

Щоб допомогти забезпечити благополуччя ваших співробітників і підтримувати їхню мотивацію, ось кілька стратегій утримання співробітників, які слід враховувати.

Заохочення та винагороди за необхідності

У той час як конкурентоспроможний пакет заробітної плати може спонукати кандидатів прийняти пропозицію про роботу, їх утримання потребує значно більшого. Вам необхідно створити структуру заохочення, яка винагороджує співробітників, коли це необхідно, та мотивує їх на покращення своєї роботи. Визнання вкладу співробітників та їх своєчасне винагороду може допомогти їм підвищити цінність вашої фірми.

Можливості кар’єрного зростання

Надання можливостей для розвитку на додаток до конкурентоспроможної заробітної плати та своєчасної винагороди є потужною мотивацією. Співробітники, які мають можливість підвищувати кваліфікацію та знання, з більшою ймовірністю залишаться у компанії на тривалий час. Можливості навчання допомагають співробітникам розвивати нові можливості, а також освіжати свою рутину.

Позитивне робоче середовище

Позитивне робоче місце не тільки підвищує продуктивність, а й спонукає співробітників працювати старанніше. Дозвольте співробітникам знайти баланс між роботою та особистим життям, надавши їм можливість оздоровлення. Якщо ви можете запропонувати їм гнучкий графік роботи або вільний час для участі в розважальних заходах, вони швидше за все залишаться у вашій компанії довше.

Прозорий процес комунікації

Утриманню співробітників може сприяти регулярний зворотній зв’язок

Обговорення областей, які потребують покращення, або чітке пояснення нової ролі може мати значення. Коли ви ефективно повідомляєте необхідну інформацію своїм співробітникам, вони сприймають себе цінними членами організації. Це підвищує їхню продуктивність і дозволяє їм продовжувати працювати з вами.

Розробка стратегій утримання співробітників та відстеження їх ефективності можуть допомогти вам контролювати рівень плинності кадрів. Тим не менш, розумні рішення про найм також можуть знизити ризик вищої плинності кадрів.